De sluis bij Eefde / The lock at Eefde / a photowalk with Lisa

Twentekanaal

Afgelopen zondag:  zon, sneeuw, een beetje hagel, een beetje regen. En een ijskoude wind. Toch wel goed weer voor een fotowandeling! Vaak ga ik alleen er op uit om te fotograferen. Nu ging ik samen met Lisa (http://flic.kr/ps/2b6oqC ). Eerst kijken: waar gaan we naar toe? De kapotte sluis in Eefde lijkt ons wel wat. Onderweg daarnaar toe zien we heel wat plekken die ook de moeite waard zijn. Reden om nog eens terug te komen.

Last Sunday: sun, snow, a little bit of hail, a little bit of rain. And a chilly wind. But: good weather for a photowalk! Most of the time I go out on my own photographing. This time I went together with Lisa (http://flic.kr/ps/2b6oqC)
Where shall we go to? The broken lock in Eefde sounds interesting. On our way to Eefde we see a lot of places worthwhile. A reason to come back.

sluis bij Eefde

De sluis van Eefde ligt in het Twentekanaal, dat Enschede met de IJssel bij Zutphen verbindt. Het vervult een belangrijke rol in het vervoer van zand, grind,zout,  veevoer en containers.
Het hoogteverschil tussen Enschede en Zutphen is 21 meter. Drie sluizen vangen dit hoogteverschil op. De sluis bij Eefde is daar één van.

The lock at Eefde is situated in the Twentekanaal. The canal connects the city of Enschede with the River IJssel near Zutphen. It playes an important role in the transport of sand, gravel, salt, cattle food and containers. The total height difference between Zutphen and Enschede is 21 metres (69 feet). To bridge this difference, the Twentekanaal has three Canal locks. The lock at Eefde is one of them.

Op 3 januari viel een  van de 90 ton zware hefdeuren van de schutsluis naar beneden en raakte beschadigd waardoor de sluis geblokkeerd raakte. Dankzij een noodconstructie, waarbij de sluisdeur met behulp van een kraan wordt geopend en gesloten, kon het scheepvaartverkeer vanaf 6 februari weer op gang komen, nadat het kanaal met een ijsbreker weer bevaarbaar was gemaakt.

zelfs op zondag wordt gewerkt/ even on sunday the're people working

On January 3, 2012 one of the 90-ton lift gates of the lock at Eefde fell down and was damaged so that the lock got locked. Thanks to an emergency construction, in which the door lock by means of a valve is opened and closed, from  February 6th shipping was possible again, after the channel was made navigable with an icebreaker.

Het leuke van samen fotograferen is dat je allebei andere dingen ziet, terwijl je naar hetzelfde kijkt. Hieronder een foto die Lisa heeft gemaakt.
The fun of photographing together is seeing differents things, while looking at the same. Underneath a  photo Lisa made.

Op onze weg naar huis nog een korte stop bij “de Worp”, aan de overkant van de IJssel bij Deventer. En daar begon de zon weerte schijnen!

On our way home a short stop at “de Worp”, across the River IJssel near Deventer. And then the sun started shining again!

Deventer vanaf de Worp

Geef een reactie / Comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s